Stevia sötmedel ger alla möjlighet att njuta av sötsaker
Jag börjar med Stevia sötmedel för att så många människor har ofördelaktig erfarenhet av det naturliga sötningsmedlet Stevia. Det har bismak, smakar illa alternativt smakar lakrits. Hur mycekt man än sötar blir det inte sött.
Detta beror på en enda sak – dålig kvalitet. När företagten köper Stevia så kostar det som rent pulver mellan några hundra kronor och flera tusen kronor. Det har limiterad löslighet i vatten.
Endast ett fåtal växtvarianter smakar bra – men kostar då tusentals kronor per kg. Ofta är minimibeställningen så stor att små bolag ej har råd. Bara ett fåtal leverantörer – mindre än en handfull – ligger i spetsen och äger växtvarianter som ger en välsmakande sötman. De flesta Steviasäljare vet inte ens vilka dessa företag är.
Resultatet utav detta är att 98% utav alla stevia som säljas är den billiga Stevian av låg kvalité.
Den som vill smaka en premium kvalitet Stevia kan beställa Stevia sötmedel på denna länk.
Stevia sötmedel är bra allmän målgrupper som vill avstyra socker/kolhydrater/blodsockerpåverkan alldenstund det varken innehåller kolhydrater eller ett litet antal som helst kalorier.
Stevia sötmedel är ett bra val för den som inte vill kapitulera sötsaker men beredvilligt undviker alla de dåliga påföljderna som strösocker för med sig. Att ämna hålla sig ifrån strösocker är vanligt samt kommer ur fler än en motiv.
Sockersjuka är en åkomma som i själva verket innehåller många olika varianter, men framförallt av två olika typer som enkelt egentligen heter typ 1 samt art 2 sockersjuka. Det latinska namnet för diabetes är sockersjuka mellitus som betyder något i stil med «det som håller genom med smak av honung». Förr kallade man diabetes för sockersjuka, ett begrepp som somliga ännu använder sig av även man hör ordet allt mer sällan, men rent medicinskt är det fel beteckning.
Det som händer i kroppen när man har sockersjuka har att göra med insulinet. Insulinet är det som gör att kroppen tillgodogör sej kraft med god distribution och lider man av art 1 sockersjuka så producerar kroppen inte nog med eget insulin. Man känner sej då trött, törstig samt börjar dofta aceton. Man håller också snabbt dra ner i vikt. Typ 1 diabetes är ett livshotande tillstånd om det inte behandlas. Det är också kroniskt så har man en gång blivit art 1 sockersjuka så är man det för resten av livet samt får ta insulinsprutor 4 gånger om dagen.
Typ 2 diabetes är en mildare form samt drabbar mestadels äldre, överviktiga personer, samt är man rökare föreligger en större risk att drabbas. Då är det vanligtvis inte insulinbrist som är problemet, men andra former av insulinkänslighet. Detta brukar man kunna få rätt på med hjälp av en kontrollerad diet, viktnedgång samt kanhända botemedel.
Är man insulinkänslig så bör man vara försiktig med kolhydrater då en insulinkänslig anatomi inte hanterar det som en vanlig kropp gör. Det betyder ju inte att man vill avbryta inta godis och idag finns det val allmän. Stevia sötningsmedel påverkar inte blodsockret över huvud taget, det är ett naturligt sötningsmedel som växer i Sydamerika samt i Japan utgör det 40 % av försäljningen av sötningsmedel. Stevia är mycket sött – ungefär 300 gånger sötare än socker, så bara väldigt en aning behövs.
Andra anledningar till att man vill dra dra ner på sockerintaget kan ha med hälsan att göra, man antagligen vill gå ned i kilon, alternativt ta bättre hand som sina garnityr. Samtliga känner till ju vilken dålig effekt socker har på våra tänder. För vår form gör socker heller inga direkta under samt det blir allt vanligare att man utesluter inte bara socker ur sin diet, utan samtliga kolhydrater. Kroppen håller då in i ett befogenhet som heter ketos samt börjar bilda ketoner som tar över insulinets jobb. Istället för kolhydrater som blir till blodsocker så blir det lagrade fettet kroppens primära bränsle. Viktnedgången blir på så sätt enormt effektiv, men det gäller att man får i sej tillräckligt med fett samt äggviteämne för att orka med en kolhydratfri föda.
—
LCHF sötningsmedel är räddaren i nöden när sötsuget slår till
LCHF sötningsmedel är sötmedel utan kolhydrater – eller med väldigt en aning kolhydrater. LCHF är en förkortning för Low Carb High Fat, eller kolhydratreducerad diet på svenska. Det är en aktuell metod för att gå ner i vikt och har för flera blivit en livsstilsdiet eftersom de anser att de positiva hälsoeffekterna är så många.
När man håller på en LCHF diet så ska man undvika kolhydrater, helst totalt vilket är svårt, men man får absolut maximum inmundiga 40 gram kolhydrater per dag. Å andra sidan får man i bestämmelse äta fritt av proteiner samt fett för att dämpa aptit samt mätta kroppens energibehov.
Kolhydrater finns i mycket, fralla, pasta, vitt ris, frukt, flera vegetabilier och rotfrukter, godis m. m. Allting som kan omvandlas till strösocker i kroppen är tabu. Det man får inta är rent fett som i smör, grädde samt griskött, därtill äggviteämne som man främst finner i kött samt ägg. Det kan kännas motsägande att förtära bacon till frukost när man vill gå dra ner i vikt, men följer man LCHF så är det fritt fram för det.